Vrijwilligers gezocht door Exodus!

Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Alphen a/d Rijn, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers.

Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?”
Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden.

En: “Wat neem ik dan mee?”

  • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen.
  • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos.

Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?”

  • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten.
  • Een WA- en ongevallenverzekering.
  • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering.

Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is.

Stichting Exodus Nederland

Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo’n 1500 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers.

We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend.

Zoeken wij elkaar?

Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Elise de Jong, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland. Telefonisch via 06-34562046.

Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Winkelmandje