Stage versterkingsprogramma RIEC

stage Versterkingsprogramma Weerbaar tegen Ondermijning

Ben jij op zoek naar een uitdagende werkervaringsplek? RIEC Rotterdam zoekt een stagiair(e) die met behulp van bestaande informatie in dossiers onderzoek gaat doen naar crimineel pandgebruik bij twee woningcorporaties in de regio Rotterdam. Heb je interesse? Reageer dan voor 5 augustus 2024!

Omschrijving opdracht

In de regio Rotterdam worden met enige regelmaat panden aangetroffen die worden gebruikt voor de uitvoering van criminele activiteiten. Met name de zware incidenten, zoals de versnijding van harddrugs en de opslag van vuurwapens, vinden aanzienlijk vaak plaats binnen woningen in eigendom van woningcorporaties. Woningcorporaties zorgen voor goede en betaalbare (sociale) huurwoningen voor mensen met lagere inkomens in wijken. In deze stageopdracht doe je onderzoek naar de dossiers die door de woningcorporaties zijn opgesteld. Je voert voornamelijk kwantitatief onderzoek uit, wat maakt dat je duikt in de dossiers en er analyses op los laat. Uiteindelijk leidt je stageonderzoek, naast informatie voor de woningcorporaties zelf, tot actuele beelden voor een trendbeeld ‘crimineel pandgebruik’ opgesteld door het Versterkingsprogramma Weerbaar tegen Ondermijning. Dit trendbeeld leidt tot adviezen aan publieke en private partijen.

Organisatie

Als stagiair(e) zal je onderdeel worden van het Versterkingsprogramma Weerbaar tegen Ondermijning, het structurele versterkingsprogramma van het RIEC Rotterdam. Het Versterkingsprogramma Weerbaar tegen Ondermijning versterkt de aanpak van ondermijnende criminaliteit in de regio Rotterdam, met een focus op ondermijnende criminaliteit afkomstig uit de handel in cocaïne. Dit doen we volgens een werkmethodiek welke implementeerbaar is op meerdere ondermijningsthema’s. Deze werkmethodiek is ingericht volgens de clusters Inzicht, Terugdringen, Voorkomen en Leren & Ontwikkelen. Hierbinnen creëren we inzicht in ondermijningsthema’s, ondersteunen we de ondermijningsaanpak, helpen we criminaliteit voorkomen en voorzien we in diverse vormen van educatie. Ons doel is ondersteuning bieden in de aanpak van criminele bedrijfsstructuren en het versterken van gemeenten en andere goedwillende partijen in hun weerbaarheid tegen criminaliteit. Dit bereiken we door samenwerkingen met (semi) overheidspartners en private partners uit het bedrijfsleven.

We bieden jou een leerzame en uitdagende werkervaringsplek. Daarbij zullen we je helpen om verder te ontwikkelen en ervaring op te doen in het veiligheidsdomein.

Wat wij vragen

 • HBO of WO denk- en werkniveau;
 • Studie of affiniteit met het veiligheidsdomein/criminaliteitsvraagstukken;
 • Zelfstandigheid, je durft initiatief te nemen en denkt in oplossingen en kansen;
 • Goede communicatieve vaardigheden, je werkt nauwkeurig en gestructureerd;
 • Professionaliteit, een ambitieuze werkhouding en spontaniteit;
 • Je bent vanaf oktober 2024 voor minimaal drie maanden wekelijks 18 uur beschikbaar.

Wat wij bieden

Tijdens je stage word je goed begeleid. Tegelijkertijd bieden wij je ook de ruimte om jezelf te ontplooien en ervaring op te doen in het veiligheidsdomein. We bieden je het volgende:

 • Een professionele stageomgeving, waar je in contact komt met allerlei publieke en private organisaties die zich bezighouden met openbare orde en veiligheid;
 • Een passende stagevergoeding (500 euro bruto bij een werkweek van 36 uur);
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten als je geen studentenreisproduct ontvangt;
 • Een veiligheidsonderzoek en referentenonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure;
 • Gebruik van een laptop.

Heb je interesse?

Geïnteresseerd of heb je nog inhoudelijke vragen over de werkervaringsplek? Neem dan contact op met Luka van Beekhoven, te bereiken via 06 42 05 84 41 of le.vanbeekhoven@rotterdam.nl 

Winkelmandje