VERENIGING

OVER ONS

Algemeen

Het idee van studievereniging Criminologie In Actie is in december 2001 geboren in Antwerpen, België. De oprichters van de vereniging bezochten daar met een aantal andere studenten een congres over diamantsmokkel dat was georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Criminologie. Het congres was een succes. Na afloop werd de oprichters van (het nog onbestaande) CIA door een aantal mensen van de Erasmus Universiteit Rotterdam gevraagd een studievereniging voor criminologiestudenten aan deze universiteit op te starten. Op 23 september 2002 is CIA daadwerkelijk begonnen met haar werkzaamheden, met als doelstelling de criminologiestudenten meer criminologisch relevante activiteiten te bieden naast hun studie.

Sinds die dag is CIA enorm gegroeid. Dat is te zien aan ons grote aantal leden, en de talrijke evenementen die CIA heeft georganiseerd en nog zal organiseren: lezingen, excursies, borrels, studiereizen en feesten. Ook verkoopt Criminologie In Actie studieboeken met korting en wordt er tweemaal per jaar een boeiend magazine uitgebracht.

In 2019 is de onafhankelijkheid van CIA uitgeroepen. Dit betekent dat wij niet langer ondervereniging zijn van de Juridische Faculteits Vereniging (JFR), maar een opzichzelfstaande faculteitsvereniging zijn.

Voor vragen, opmerkingen of gewoon een gezellige babbel is het bestuur op verschillende manieren bereikbaar. De openingstijden van de CIA-kamer, kamer 0.06 in Sanders Building (L), zijn te vinden op de contactpagina en op Facebook. Verder kunt u een e-mail sturen naar info@svcia.nl of ons bereiken op telefoonnummer 06-40451902. Zie voor de afzonderlijke e-mailadressen van de bestuursleden ook de contactpagina.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur der studievereniging Criminologie In Actie

Winkelmandje